Töküresen pöfög a vonat Orbán kedvenc kisvasútján

A kalauzokon és az újságírókon kívül nem volt utas a 850 millió forintból megvalósított felcsúti kisvasúton, pedig még a legpesszimistább becslések is 2050-as forgalommal számoltak.

Egyelőre kevés jelét látni a napi több ezer utasnak, de még több száznak sem, sőt, még több tíznek sem – írja az Indóház Online újságírója, aki többedmagával kipróbálta a Fejér megye legújabb vasútvonalát egy átlagos szerda délután.

Azt persze megjegyzik, hogy a vasutat csak néhány hete adták át, és nincs főszezon, de még így is bántóan alacsony az érdeklődés a szűken hat kilométeres út iránt.

Mint írják, a két kalauzon és az újságírókon kívül senki nem tartózkodott Nyíregyházáról szerzett személykocsikban.

„Az első vonat teljesen üresen érkezett meg az Arborétumhoz, ahol egy másik újságíró kollégával már négyre egészítettük ki az utazóközönséget az Akadémiáig. Mi menettértit utaztunk, a másik két utas viszont csak egy irányra vett jegyet, így a visszaúton már csak ketten maradtunk. És még két kalauz és két ember a mozdonyon. Munkában volt még egy forgalmi szolgálattevő Alcsút-Felcsút állomáson és a biztonsági őr a járműtelepen. Ja és a büfés lány, aki a jegyeket is eladja. Az enyém a 285-ös sorszámú – ha ebből visszaszámoljuk, kijön a napi átlag 30 eladott jegy. Az Arborétumnál leszállva sajnos megint csak nem láttunk más utasokat, a két kocsiból álló szerelvény csak a személyzettel indult vissza a következő körre”

– írja le úti kalandjait Vörös Attila.

A felcsúti kisvasút Orbán Viktor miniszterelnök régi szívügye volt. Avatóján a kormányfő portálunknak azt mondta, aznap biztosan szeretne utazni rajta, utána pedig meglátja. Ő amúgy mindenkinek ajánlja, mert szép útvonalon megy. „Kicsit rövid” – fájlalta egyedül.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.