Budapesten diákok köptek bele a menekülteknek szánt pogácsákba

Vizsgálat indult a budapesti Kürt Alapítványi Iskolában, ahol a gyanú szerint a diákok beleköptek a rászorulóknak és menekülteknek készült pogácsákba. 
Az intézményben pénteken egy rekordkísérlet keretén belül sütöttek 5540 pogácsát. Egy meg nem erősített beszámoló szerint a diákok beleköptek és „gyanús folyadékot öntöttek” a tésztába, amiről – a 444 szerint – videofelvétel is készült.

Az iskola hétfőn vizsgálatot indított az ügyben. Összehívták azokat a diákokat, akik feltehetőleg részt vettek a köpködésben, de nem sikerült felfedni az elkövetők kilétét. A vizsgálat kedden összevont órák keretében folyt tovább.

Az iskola egyik tanára szerint a diákok csak néhány pogácsába köphettek bele. A kisütött pogácsákat a készítők is megkóstolták, de abból körülbelül 4500 darabot az Oltalom Karitatív Egyesületnek juttattak el, mivel a Migration Aid nem tudta fogadni a szállítmányt. Az Oltalom Egyesületnél egyébként nem tudnak ilyen adományról.

Molnár Lajos, a Kürt Alapítványi Iskola igazgatója is részt vesz a vizsgálatokban. Az intézményvezető elmondta, hogy a köpködésről úgy szereztek tudomást, hogy a diákok egymás között pletykáltak róla, és bár az esetről egy felvétel is készült, ez mostanra eltűnt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.