A Deep Purple és a Chicago is bekerült a rockhírességek közé

Az NWA kaliforniai rapbanda, a Deep Purple és a Chicago együttes is bekerült a Rock and Roll Hírességeinek Csarnokába.
A 2016-os beiktatottak között szerepel a Cheap Trick és Steve Miller is.

Az öt új tagot a rajongók, valamint a Rock and Roll Hírességek Csarnoka Alapítvány nyolcszáz szavazója választotta ki. Az ünnepélyes beiktatásra áprilisban kerül sor New Yorkban – ismertette a BBC News csütörtökön.

A csarnokba olyan zenészeket, együtteseket lehet beiktatni, akiknek vagy amelyeknek első száma vagy albuma legalább 25 éve jelent meg.

Az idei jelöltek között szerepelt Janet Jackson, a Nine Inch Nails és a The Smiths is, a Chic együttes pedig tizedszer várt a sorára, de megint nem került be.

Az öt rapper alkotta NWA együttest - amelyről Straight Outta Compton címmel film is született idén - negyedszer jelölték, és ezúttal bekerültek a csarnok tagjai közé. A Dr. Dre és Ice Cube irányította banda a nyolcvanas években hozott új színt a zenei életbe. Több mint százmillió albumuk kelt el.

Az 1968-ban Angliában alakult Deep Purple harmadjára került be a csarnokba. A szervezők maguk is elismerték, hogy a Deep Purple fájón hiányzott eddig a csarnok névsorából, hiszen a már korábban beiktatott Led Zeppelinnel és Black Sabbath együttessel így már együtt van a "szentháromság".

A hetvenes évek rockbandája, a Peter Certera vezette Chicago beiktatása szintén nagyon régen esedékes volt már. Az együttes dzsesszt és a rockot ötvöző sikerszámai közé tartozott a 25 or 6 to 4 vagy az If You Leave Me Now című romantikus ballada is. "A Chicago öröksége megkérdőjelezhetetlen" - fogalmaztak a szervezők.

A bluestól a popig számos műfajban elismert énekes, Steve Miller és a hetvenes években befutott rockegyüttes, a Cheap Trick először voltak a jelöltek között, és rögtön a beiktatandók közé kerültek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.