A BKK szerint szeptembertől kevesebb járat is elég lesz

Többet kell majd várni a buszokra, trolikra és a villamosokra is. A közlekedési vállalat az eddigiektől eltérően nem egyeztetett előre az utasokkal, így meglepetés lesz a járatritkítás.

100 millió forintot spórol majd a BKK egyes vonalak 3-5%-os járatritkításával. A négyes metró miatt még indokolható 47-49-es villamos mellett változik az 56A és a fonódó villamos, a 109-es, a 33-as, a 110-es, 112-es, az 5-ös, a 7-es, 8E busz, és több troli menetrendje - tudta meg az Index.

A szeptemberi iskolakezdéstől közel 60 vonalon közlekednek majd nagyobb követési idővel a járművek. Az előbb is említett 47-es és a 49-es villamosok a megszokott  7-8 helyett 10 percenként járnak majd napközben, akárcsak a Hűvösvölgy felé közlekedő 56A villamosok. Ugyanez a helyzet a budai fonódó villamosok közül a 17-es villamossal. Ez még mindig sűrűbbnek fog tűnni, mint a 41-es villamosok követési ideje, ami a mostani 15 helyett 20 perc lesz. A 19-es villamos ezt a ritmus hétvégén fogja csak felvenni. Az 50-es villamosból hárommal kevesebb közlekedik majd a vonalon. 

Az óbudaiak megszokott 86-os buszát felváltó 109-es is ritkábban fog járni: munkanap a reggeli csúcsidőben 10 helyett 13-15, munkanap napközben 15 helyett 20 percenként, hétvégén 15 helyett 20 percenként. Emellett a BKK leszoktatja a kerület lakóit az éjszakai kimaradozásokról, mivel az utolsó járat ezen a vonalon a mostani 23:30 helyett 21:30-kor indul majd.

15 percenként jár majd reggelente a nagytétényi 33-as busz is, a hegyvidéki 110-es és 112-es járatok pedig munkanap délután 15 helyett 17 perces időközökkel. A 213-as és 214-es buszok még ennél is ritkábban, mindössze 24 percenként járnak majd tanszünetben csúcsidőben.

A Rákóczi úton közlekedő buszok közül az 5, 7, 7E, 8E, 108E, 133E és a 108E járatokat is érinti a járatritkítás az iskolai szünetben. 

BKK: Nem lesz járatritkítás

A portál belső forrásból származó információit a közlekedési vállalat honlapján cáfolta, miszerint járatritkítási csomagot tervezne. Közleményük szerint: "szeptembertől 1-jétől, a leírtakkal ellentétben, ismét a tanítási időszakban érvényes menetrend szerint közlekednek a járművek, a jelenlegi iskolaszüneti menetrendekhez képest több mint 200 járművel több közlekedik majd a fővárosban.

A BKK nem készített elő és nem vezet be szeptembertől járatritkítási csomagot, sőt, folyamatosan fejleszti a közösségi közlekedési infrastruktúrát és a szolgáltatás színvonalát. Augusztus 28-tól folytatódik a budai fonódó villamoshálózat peronjainak átépítése a Villányi úton és az Alkotás utcában, ennek keretében újabb 20 peron épül át a térségben, a nyári Fehérvári úti és Bartók Béla úti peronfelújítás folytatásaként.

Az átépítés miatt október közepéig egyes villamosjáratok összevontan, vagy terelt útvonalon közlekednek, így a budai fonódó villamoshálózaton vágányzári menetrend lesz érvényben. A változásokról a BKK sajtóközleményben adott tájékoztatást. A Rákóczi úton közlekedő autóbuszjáratok is ismét a nyári szünet előtti tanítási időszakra érvényes járatsűrűség szerint közlekednek."

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.