A Birodalom atyja

Réges-régen egy messzi-messzi galaxisban élt egy ember, aki megalkotta Darth Vadert, Luke Skywalkert, Csubakkát és a Csillagok háborúja többi kultuszfiguráját; aki azóta valóságos legendának számít a filmes világban; és aki mellesleg megszállottan rajong a Forma–1-ért.

Bár nem mindenki tudja róla, George Lucas fiatalként maga is profi autóversenyzőnek készült, ám – talán a sors akaratából – egy hatalmas baleset után a filmezés világa felé fordult, ahol elképesztő sikereivel hamar feliratkozott a halhatatlanok közé. Az amerikai sztár az F1-es Olasz Nagydíj hétvégéjén adott exkluzív interjút a Nemzeti Sportnak.

Honnan ered a Formula–1 iránti szenvedélye?

- Nagyon régre nyúlik vissza. Mindig is szerettem az autóversenyzést, olyannyira, hogy fiatalabb koromban magam is belekóstoltam a versenyzésbe, de egy idő után inkább a filmezés világa felé fordultam. Ennek ellenére egy pillanatra sem szűnt meg a rajongásom a Formula–1 iránt, amelyet tizenkét éves korom óta követek – több mint száz futamon voltam már, szinte mindenhol megfordultam.

Barátai is vannak a pilóták vagy a paddockban dolgozók között?

- Ó, persze, ennyi év után ez szinte magától értetődik. Lewis Hamiltonnal például már azóta jóbarátok vagyunk, hogy 2007-ben bemutatkozott a Formula–1-ben, de a többi pilótával is jól kijövök. Remek a kapcsolatom a Williamsnél dolgozókkal, valamint a Red Bull-osokat is szeretem – ha emlékeznek még rá, ők a 2005-ös Monacói Nagydíjon Star Wars feliratos autókkal versenyeztek, a szerelők pedig a film karaktereinek jelmezét viselték. De nehéz mindenkit felsorolni, mert szinte mindenkit ismerek az F1-es világban, nagyon szeretek itt lenni, és örülök, hogy továbbra is ellátogathatok a versenyekre.

Arról, hogy ki George Lucas legjobb barátja a Formula–1 menői közül, hogy az IndyCar és a NASCAR rovására, miért éppen az F1-et választotta, hogy mi rettentette el az autóversenyzéstől és fordította a filmezés felé, bővebb terjedelemben olvashat a Nemzeti Sport szombaton megjelenő, Hosszabbítás című mellékletében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.