A Balatonba fulladt egy gyerek és a mentésére siető felnőtt

Vízibicikliről a vízbe esett és megfulladt egy 14 éves fiú és a segítségére siető felnőtt is Balatonlelle és Balatonboglár között csütörtökön – tudta meg a Hír24.

Két pedagógus a nagyszakácsi gyermekotthonból hét gyerekkel indult vízibiciklizni csütörtök délután a balatonlellei közforgalmú kikötőtől nyugatra eső szabad strandon – írják.

A felnőttek a fiatalokkal a sekély vízben maradtak volna, ám nem vették észre időben, hogy a strand egy részén, egy használaton kívüli kikötő vonalában hirtelen mélyült a víz. A fiú nem tudott úszni és elmerült, ahogy a közelben tartózkodó és a segítségére siető 54 éves férfi is.

A fiú és a férfi megmentése érdekében megmozdult az egész strand. A fürdőzők a vízimentőkkel csatárláncba állva, a kiérkező sürgősségi mentőhajó személyzetének koordinálása mellett átfésülte a strandot, így végül rátaláltak az eltűntekre. Mire megérkezett a helyszínre a vízirendőrség, két mentőautó, a gyermekmentő és egy mentőhelikopter is, már késő volt, nem tudták újraéleszteni a gyermeket és a felnőttet.

Helyi információk szerint a vízibicikli-kölcsönző az ilyenkor szokásos gyakorlat szerint felhívta a figyelmet a veszélyekre. Felkínálta a mentőmellényeket is, de a vízibiciklis csoport nem vette igénybe azokat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.