'Tom Cruise sohasem lopott el senkitől semmit'

Tom Cruise ügyvédje "bizarrnak" tartja, hogy egy forgatókönyvíró plágiummal vádolja a Mission: Impossible negyedik részének produkciós cégeit, és egymilliárd dolláros kártérítést követel - írta csütörtökön a BBC News.

"Tom Cruise sohasem lopott el senkitől semmit" - közölte Bert Fields előrevetítve, hogy a keresetet "gyorsan el fogják utasítani".

A BBC News szerdán számolt be arról, hogy Timothy Partick McLanahan decemberben fordult bírósághoz azzal a váddal, hogy a 2011-ben bemutatott akciófilmet az ő 1998-as Head On című forgatókönyve nyomán forgatták. A férfi a film eddigi bevételeire alapozva egymilliárd dolláros (228 milliárd forintos) kártérítést követel.

McLanahan eredetileg a William Morris Ügynökségnek küldte el a szkriptet, de ők elutasították. A férfi szerint viszont ezt követően engedélye nélkül átadták azt a Cruise-t képviselő Creative Artist Agencynek.

A forgatókönyvíró Cruise-t, a Paramount Picturest és a filmen dolgozó többi produkciós céget pereli. Az alperesek között szerepel producerként J.J. Abrams is, a készülő hetedik Star Wars-film rendezője is.
    

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.