'Úgy éreztem, mintha játékban lennék' – vallomást tett a késelő diák

Orvosszakértői feladat lesz annak eldöntése, hogy erőszakos számítógépes játék rabja volt-e a késelő diák, aki tegnap súlyosan megsebesítette egyik társát.

„Teljesen úgy éreztem, mintha játékban lennék” – Orvosszakértői feladat lesz annak eldöntése, hogy erőszakos számítógépes játék rabja volt-e a késelő diák – írja a police.hu.

Az elvégzett helyszíni szemle, adatgyűjtés és tanúkutatás eredményeként a nyomozók megállapították, hogy a bűncselekménynek valójában csak egy sértettje van. Az ügy vizsgálatának kezdeti stádiumában még könnyebb kézsérülésekkel szereplő 14 éves fiú ugyanis később ellentmondásba keveredett, majd végül gyanúsítotti kihallgatása során részletes, beismerő vallomást tett. A bűncselekmény elkövetési eszközét a hatóság megtalálta és lefoglalta.

Az ügy gyanúsítottja vallomásában elmondta, hogy a bűncselekmény elkövetésére őt egy „Counter Strike” elnevezésű számítógépes játék inspirálta, amelyet mintegy másfél éve játszik rendszeresen.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés kísérlete miatt folytatott eljárásban a jó családi körülmények között elő, helyi fiatalkorú fiút gyanúsítottként hallgatta ki, majd bűnügyi őrizetbe vételéről határozott.

A rendőrség – a cselekmény tárgyi súlyára és a bűnismétlés veszélyére tekintettel – kezdeményezi a fiatalkorú gyanúsított előzetes letartóztatásának indítványozását.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.