„Sztojka nem maffiózó”

Társtettesként elkövetett emberöléssel, életveszélyt okozó testi sértéssel és súlyos testi sértéssel gyanúsította meg a rendőrség Sztojka Ivánt, aki állítja: nem vett részt a bűncselekményekben.

Társtettesként elkövetett emberöléssel, életveszélyt okozó testi sértéssel és súlyos testi sértéssel gyanúsította meg a rendőrség Sztojka Ivánt – tudtuk meg Drescher Ivortól, az enyingi férfi ügyvédjétől, aki hozzátette: Sztojka a péntek hajnali ötórás kihallgatása során csupán azt ismerte el, hogy jelen volt vasárnap éjszaka a veszprémi Patrióta lokálban, ám a bűncselekményekben – állítása szerint – nem vett részt.

A társtettesi minősítés egyébként azt jelenti, hogy a kézilabdásokkal szemben elkövetett három különböző bűncselekményt – Marian Cozma megölését, Ivan Pesics megszúrását és Zsarko Sesum megverését – a rendőrségi gyanú szerint a három gyanúsított szándékegységben követte el, függetlenül attól, hogy közülük ki szúrt a késsel, ki rúgott vagy ki ütött.

A székesfehérvári Drescher Ivor kérdésünkre azt mondta, régóta ismeri az enyingi Sztojka családot, ez alapján nyugodt szívvel állítja, hogy Sztojka Iván nem maffiavezér, nem tagja semmiféle szervezett bűnbandának, illetve nem folytat bűnözői életmódot. A 27 éves férfi az ügyvédje szerint eddig csak kétszer került összetűzésbe a törvénnyel: kisebb súlyú bűncselekmények miatt egyszer megrovásban részesítették, egyszer pedig közmunkára ítélték.

Drescher ugyanakkor kérdésünkre azt mondta: nem tudja miből élt Sztojka Iván, ám a vagyonáról eddig megjelent sajtóhírek erősen túlzóak, így például nincs is Mercedese, valójában egy Volkswagen Golffal közlekedik. (Sztojka maga rakott fel közösségi portálokra képeket, amelyen a Mercedes alá azt írta, hogy az övé.)  Az ügyvéd szerint az adóhatóság által Sztojka ellen megindított vagyonosodási vizsgálat is azt fogja igazolni, hogy védencének nincs jelentős vagyona.

Drescher Ivor azt állítja, hogy Sztojka nem árulta el neki, merre bujkált vasárnap hajnal óta, és ezt ő sem kérdezte meg tőle. Az ügyvéddel csütörtökön Sztojka szülei vették fel a kapcsolatot, és miután személyesen találkozott a védencével, azonnal a veszprémi rendőrségre indultak. Drescher Iván nem árult el részleteket az ügyfele rendőrségi vallomásából.

Szerinte ez rossz taktikai lépés lenne a részéről, hiszen például még nem ismert, hogy a másik két gyanúsított – az Ausztriában fogva tartott Raffael Sándor és Németh Győző – miként nyilatkozott a Patrióta lokálban történtekről. Sztojka jogi képviselője közölte, új tanúk kihallgatását indítványozták a nyomozóknak, valamint tanulmányozásra megkapták az ügyben eddig született szakértői véleményeket.

Az ügyvéd úgy számol, hogy a bíróság előzetes letartóztatásba helyezi majd az ügyfelét, aki feltehetőleg hosszú ideig marad a rácsok mögött, mivel Drescher szerint elhúzódó nyomozás várható.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.