'Nem emlékszik rá', hogy megerőszakolt volna egy 15 éves lányt

Elrendelte a Nyíregyházi Városi Bíróság szerdán annak a 19 éves fiatalembernek az előzetes letartóztatását, aki a gyanú szerint szemérem elleni erőszakot követett el egy 15 éves fiú ellen vasárnap Tiszavasváriban - tájékoztatott Nyakó Zsuzsanna, a megyei bíróság szóvivője.

A végzés indokolása szerint a gyanúsított vasárnap hajnalban ismerkedett meg egy szórakozóhelyen a sértettel, akit kicsalt az útra, majd erőszakkal közösült vele - ismertette a szóvivő.

A bírósági szóvivő közlése szerint az előzetes letartóztatás indokolt, tekintettel a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, törvényi fenyegetettségére. Mint hozzátette, tartani lehet továbbá attól, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén megszökne, elrejtőzne, illetve a büntetőeljárást a tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével megnehezítené.

Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője korábban elmondta, hogy a sértett fiú nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett. A gyanúsított, a korábban súlyos testi sértés miatt büntetett férfi azt állította a nyomozóknak, hogy ittassága következtében nem emlékszik a történtekre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.