'Lefoglalta' a szegények bankkártyáit a salgótarjáni uzsorás

Őrizetbe vett a rendőrség egy 53 éves salgótarjáni férfit, aki a nyomozás eddigi adatai szerint havi 50 százalékos kamatra adott pénzt rászorulóknak; kezdeményezték előzetes letartóztatását is - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-vel.

Dankóné Nagy Éva elmondta: a férfi ellen uzsora és jogosulatlan pénzügyi tevékenység miatt folytatnak nyomozást. A csütörtökön őrizetbe vett férfi az adatok szerint júniustól folytatta a kölcsönzést, 5 ezer, 15 ezer és 50 ezer forintos összegeket adott rászorulóknak úgy, hogy érvényes bankkártyájukat elvette tőlük, és azokat magánál tartotta.

Egy esetben a sértettek nem tudták visszafizetni a teljes pénzt, ezért a gyanúsított egy újabb kamattal megnövelt összeget vett vissza tőlük a következő hónap elején. Amikor az érintettek nemtetszésüket fejezték ki, az 53 éves férfi bántalmazással fenyegette meg őket.

A szóvivő hozzátette: a gyanúsított üzletszerű tevékenysége további nélkülözéseknek tette ki a nehéz anyagi helyzetben lévő sértetteket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.