Így törtek be autóval a győri plázába

Magyarországon eddig még nem észlelt bűncselekményfajta történt Győrött: egy autóval betörték a plaza ajtaját, ékszereket vittek el az egyik boltból, majd ugyanazzal a kocsival elmenekültek.

Két biztonsági őr is tartózkodott a győri pláza épületében augusztus 20-án hajnalban, amikor egy szlovák rendszámú fehér Volkswagen betörte az üzletközpont üvegajtaját. Míg a kocsi a vásárlóutcán megfordult, a járműből kiugró símaszkos férfi másfél perc alatt néhány millió forint értékű ékszert lopott el az Orex szalonjából. 

A biztonsági kamera képei a betörő autóról
győr rablás

A biztonsági őrök már csak akkor kerültek elő, amikor a rendőrség is a helyszínre ért. Elmondásuk szerint egyikük éppen a mosdóban tartózkodott, másikuk az ügyeleti helyiségben, ahol a gépház zaja miatt nem hallott semmit.

A győri elkövetők a fehér kocsiból átszálltak egy piros kombiba, s eltűntek. A Volkswagent a rendőrség lefoglalta.

Horváth Csaba alezredes győri rendőrkapitány hétfői sajtótájékoztatóján elmondta: Nyugat-Ezrópában jól ismert ez a bűncselekményfajta. melynek speciális nevet is adtak, angolból magyarra talán úgy lehetne fordítani, hogy "kostámadás". Jellemzője a  lopott gépkocsival történő  betörés, a gyors végrehajtás. A küföldi elkövetők ugyanoda nem térnek vissza.

2004 és 2010 között Nyugat-Európa különböző országaiban 24 ilyen betörése lopás történt, tetteseiket már elfogták: litvánok és lengyelek voltak.

Horváth Csaba szerint azt tanácsolják a nagyobb létesítmények tulajdonosainak, hogy a hasonló bűnesetek megelőzése érdekében emeljenek valamiféle fizikai akadályt a bejárat előtt.

A rendőrség betöréses lopás ügyében nyomoz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.