'Késes cigánytánc' közben halálra sebezte társát egy román férfi

Gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolnak egy román állampolgárt, a per hétfőn kezdődött meg a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon. A férfi az ügyészség szerint egy helvéciai tanyán ittas állapotban, tánc közben megszúrta szintén román állampolgárságú munkatársát, aki egy nappal később belehalt sérülésébe.

A vádirat szerint Dumitru Uriuc vádlott és az ügy sértettje 2010 júliusa óta egy helvéciai tanyán élt, rendszeresen italoztak. Ez év január 6-án több tanyán is megfordultak, bort és pálinkát fogyasztottak, és azoktól erősen leittasodtak. A vacsora után úgynevezett késes cigánytáncot jártak, ennek során mindkettőjüknél kés volt, amelyekkel szurkáltak és csapkodtak egymás felé. A tánc közben a vádlott az egyik mozdulatot elvétette és megszúrta munkatársa hasát.

A sértett nem ment orvoshoz és január 8-ára virradó éjjel meghalt. Halálát a szúrás következtében létrejött hashártyagyulladás és vérmérgezés okozta. Az orvosi szakvélemény szerint a sértett a szúrást követően olyan állapotban volt, hogy önállóan is képes lett volna orvosi segítséget kérni, amit elmulasztott. Az ügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével vádolja a román állampolgárt, aki szabadlábon védekezhet.

A vádirat ismertetése után Feleky István tanácsvezető bíró a vádlott meghallgatásával folytatta a bizonyítási eljárást. Az anyai ágon magyar származású, román állampolgárságú férfi vallomásában elmondta: 2001 óta Magyarországon él, munkavállalási engedéllyel rendelkezik. Jakabszálláson dolgozik, ahol mezőgazdasági munkát végez, magyarországi keresetéből Romániában élő édesanyját támogatja.

A bíró kérdésére először azt vallotta, hogy nem emlékszik a történtekre, mert nagyon nagy mennyiségű alkoholt fogyasztottak. Később azonban azt mondta, hogy ő szúrhatta meg véletlenül a sértettet a tánc közben. Tagadta ugyanakkor, hogy látta volna, hogy az eset után a sértett vérzett. Az eljárás tanúk meghallgatásával folytatódik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.