'Ifjabb Klapka György vagyok, biztonsági őrt keresek'

Egy magát ifjabb Klapka Györgynek nevező ismeretlen férfi ellen folytat eljárást a rendőrség, aki hamis ígéretekkel pénzt csal ki az áldozataitól - közölte a BRFK csütörtökön

A közlemény szerint a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2009-ben és 2010-ben - magát ifjabb Klapka Györgynek bemutatva - a sértetteknek azt állította, hogy jól jövedelmező biztonsági őri állást tud ajánlani Klapka György cégének telephelyére, és az állás betöltéséhez szükséges erkölcsi bizonyítványokat készpénzért ki is váltja az érdeklődőknek.

A férfi a sértetteket minden esetben a Teve utcai rendőrségi székház épületének közelébe csalta, és ott azt a látszatot keltette, hogy készpénz ellenében az ott dolgozó ismerősén keresztül elintézi a szükséges bizonyítványok kiállítását. Az így megszerzett készpénzzel, valamint azzal az ígérettel, hogy rövid időn belül visszatér a megszerzett bizonyítványokkal, a férfi mindig távozott a helyszínről.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi főosztályának vagyonvédelmi és korrupciós osztálya befolyással üzérkedés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást ellene. A rendőrség kéri, hogy akinek a sérelmére a férfi hasonló bűncselekményt követett el, s a férfivel vagy a bűncselekményekkel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, tegyen bejelentést.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.