'Hosszú ideig félrevezették' Overdose tulajdonosát

Overdose tulajdonosa most "kénytelen előállni" és elmondani, hogy korábban nem a legjobban foglalkoztak a lovával.

Messze nem a legjobb ellátást kapta, nem a legjobb módszerekkel edzették eddig Overdose-t - állítja most, a Baden-Badeni kudarc után Mikóczy Zoltán, a "csodaló" tulajdonosa. A pozsonyi Új Szónak adott interjújában részletesen kifejti, hogy verte át őt tudatosan Overdose előző trénere, Ribárszki Sándor, és munkalovasa, Budinszki Barbara.

Mikóczy úgy érzi, most "el kell mondania az igazságot". Arra, hogy korábban, a sikerek idején úton-útfélen azt lehetett hallani, hogy Overdose győzelmeiben milyen nagy szerepe van a vele foglalkozó csapatnak, azaz Ribárszkinak és a lóhoz legközelebb álló, minden rezdülését megérző és értő Budinszki Barbarának, Mikóczy azt mondt, hogy ez csak egy tudatosan épített mítosz volt, aminek nincs semmi alapja. Budinszki "csak egy alkalamzott".

Ribárszki Sándor napi edzésre küldi Overdose-t
Ribárszki Sándor napi edzésre küldi Overdose-t

Azt is kifejti, hogy a "lovászlány" csak 2002 óta lovagol, mégis "kritizálni merészel" nagy tapasztalattal rendelkező szakembereket, egy másik bekezdésben pedig azt veti Budinszki szemére, hogy hosszasan kellett könyörögni nekik, hogy maradjon Overdose mellett és olyanokat mondott, hogy „tele van a tököm ezzel az egésszel, dögöljön meg ez a rohadt patkány". Sőt, Overdoset is csak azért vitték Németországba a - mint kiderült - rosszul elvégzett rehabilitációra, mert két trénere különben magára hagyta volna - állítja a tuljadonos, aki azt már nem fejti ki, hogy mindezek ellenére miért ragaszkodtak a csapathoz.

Most már azonban tisztán lát és azt is "kénytelen elmondani", hogy a sokáig idillinek tűnő Overdose-Ribárszki-Budinszki csapat is csak egy reklámfogás. "Ne felejtsük el - mondta az interjúban -, hogy nem Ribárszki csinált lovat Overdose-ból, hanem Overdose-nak köszönhetően értékelődött fel Ribárszki szakmai értéke". Azt is el kell mondania, "amit eddig bölcsen elhallgattott": egyértelműen a tréner felelőssége, hogy a patairhagyulladás előjött Overdose-nál - állítja a most már "tisztán látó" és a "szennyest kiteregető" tulajdonos.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.