'Fejek fognak hullani' Vilmos és Kate szakítása miatt

Egy bélyeg borzolja a kedélyeket a brit birodalomban: elszakíthatják egymástól Vilmos herceget és menyasszonyát egy csendes-óceáni szigetországban, Niuéban. Bár a királynő engedélyezte a bélyeget, egy szakértő szerint az botrányos.

A közeli Új-Zéland postája tervezte és nyomtatta azt a bélyegpárt, amelyen a brit trónörkös és menyasszonya, Kate Middleton eljegyzési fotója látható, szétszakítható változatban. Vilmost és kedvesét ugyanis pont elválasztja egymástól egy perforáció. A bélyegek különböző címletűek, és ha valaki nagyon takarékos, küldeményéhez pedig elég az egyik bélyeget felragasztani a borítékra, akkor éppenséggel örökre elszakíthatja egymástól a párt.

A kicsiny, mindössze 1400 lakosú Niue nem teljesen független szigetország; Új-Zéland társult állama, államfője pedig a brit királynő.

Az új-zélandi posta vezérigazgatója, Ivor Master közölte, hogy a bélyegeket engedélyezte II. Erzsébet brit királynő, Vilmos apai nagyanyja. Hozzátette, hogy elsősorban gyűjtőkre gondolva adták ki a bélyegeket, így nagyon valószínűtlen Vilmos és Kate "szakítása".

A világ első számú bélyegmagazinja, Gibbons Stamp Monthly szerkesztője, Hugh Jefferies szerint azonban botrányos és szégyenletes, hogy egy ilyen bélyeg elkészülhetett. Mint fogalmazott, a Buckingham Palotának minden bizonnyal engedélyeznie kellett a bélyeg kiadását, azonban úgy véli, a Vilmost és Kate-et elválasztó perforációt nem mutatták meg az udvarnak.

"Bárki tervezte is ezt a bélyeget, tojással fogják dobálni érte és fejek hullanak majd. Biztos vagyok benne, hogy nem szándékosan keltették azt baljós benyomást, hogy a pár könnyedén szétválasztható, de ez akkor is nagyon bizarr ötlet. Ők egy bájos pár és a bélyegek önmagukban meg is állják a helyüket, csak egyszerűen nagyon szerencsétlen dolog, hogy a perforációs vonal kéttészakítja őket - fogalmazott a szakértő.

(Forrás: hirado.hu)

A botrányos bélyeg
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.