'Ez tiszta Chicago' – megrázta a pécsieket az újabb gyilkosság

A rendőrség szerda este a pécsi kertvárosban fogta el F. Lászlót, aki a gyanú szerint szombaton meggyilkolt egy fiatalembert az egyik belvárosi szórakozóhelyen. A polgármester szerint pánikra nincs ok.

A 41 éves, büntetett előéletű F. László szombaton, egy pécsi szórakozóhelyen egy szóváltást követően leszúrta az ott dolgozó 21 éves biztonsági őrt. A fiatal fiú a helyszínen szörnyethalt, míg F. László  elmenekült a helyszínről. 

F. Lászlót a bűncselekmény elkövetése után a belvárosból egy ismerőse autóval szállította Pécs kertvárosi részébe, ahol a férfi napokig segítője rokonának lakásában bujkálhatott.

A pécsi lakosokat sokkolta az újabb brutális gyilkosság, sokan éjszaka már az utcára sem mernek kimenni. Dr. Sólymos Sára, a gyanúsított ügyvédje elmondta: védence kihallgatása során elismerte a bűncselekmény elkövetését. Elmondta, hogy konfliktusba keveredett a sértettel, ez vezetett a tettlegességig. A férfit a rendőrség őrizetbe vette, előzetes letartóztatásáról pénteken dönt a bíróság.

A pécsiek félnek, Páva Zsolt szerint pánikra nincs ok

Pécs közbiztonsági helyzetének értékelését kérte Páva Zsolt polgármester csütörtökön Korontos Zoltán helyi rendőrkapitánytól a városban az elmúlt hónapokban elkövetett emberölések miatt - közölte a Magyar Távirati Iroda.

A fideszes politikus a baranyai megyeszékhelyen Korontos Zoltánnal tartott közös sajtótájékoztatóján azt mondta: abban kérte a rendőrkapitány közreműködését, hogy az egyedi esetek és a különböző bűncselekménytípusok vizsgálatával jelezze a trendek esetleges változását, segítsen az általános következtetések levonásában és a közbiztonság értékelésében az elmúlt időszak történéseinek fényében.

"Nem állítom, hogy a városban a közbiztonság helyzete drámaian megváltozott volna, a kiemelt bűncselekmények viszont joggal háborítják fel és töltik el aggodalommal a pécsi közvéleményt" - jegyezte meg Páva Zsolt.

Hozzátette: megítélése szerint pánikra nincs ok, de ha a vizsgálat eredménye szükségessé teszi, a belügyminiszterhez fordul segítségért.

Korontos Zoltán arról szólt, hogy a kérés nem újdonság a rendőrségnek, mert a testület rendszeresen elemzi a munkájára nézve meghatározó tendenciákat.

"Az elmúlt időszakban Pécsen történt három emberölés rendőrszakmai szempontból nem sok, de érzelmi alapon megközelítve egy is tragédia. Siker viszont, hogy mindhárom bűntett elkövetője kézre került" - mondta. Hozzáfűzte, vizsgálják, hogy e bűncselekmények motivációjában vannak-e olyan körülmények, amelyek használhatók a bűnmegelőzésben.

A Dunántúl legnagyobb városában az elmúlt három hónapban három gyilkosság történt. Május végén egy valutázót öltek meg, júliusban egy pécsi rendőrségi pszichológus, a napokban pedig egy belvárosi szórakozóhely biztonsági őre vált áldozattá.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.