9 éves lányával fajtalankodott, évekre lecsukhatják

Ritka bűncselekmény, nevelése alatt álló sérelmére elkövetett szemérem elleni erőszak miatt indult eljárás egy férfi ellen, aki saját lányával fajtalankodott

A Heves Megyei Főügyészség vádindítványa szerint K. István még Túrkevén ismerkedett meg 1994-ben G. E.-vel, kapcsolatukból egy fiú és egy lány született. A férfi házasságából származó lánya – a harmadik gyermek – 2000 nyarán elpanaszolta az asszonynak, hogy az édesapja fajtalankodásra vette rá. A nő kérdőre vonta partnerét, ami után állandósultak köztük a veszekedések, végül a nő elköltözött az anyjához és elvitte a kicsiket is.

G. E. és az anyja azonban összekülönböztek, utóbbi a gyámhatósághoz fordult, amely a gyerekeket K. Istvánnál helyezte el. Ezt 2002 őszén megerősítette ítéletével a bíróság is.

A vádlott K. István 2005 nyarán a G. E.-vel közös gyerekekkel Boldogon telepedett le. Kislánya kilencéves lehetett, amikor az apa zaklatni kezdte. Fajtalankodott, erőszakoskodott vele. Később a zaklatások rendszeressé váltak, még pornófilmet is nézetett a kislánnyal, úgymond a „szexuális fejlődése” érdekében. A lány nem mert ellenkezni, segítséget kérni, mert nagyon félt az apjától.

Időközben a vádirat szerint egyre gyakrabban ittasodott le K., aki a munkahelyét is elvesztette. A még szintén gyermekkorú fiát is sokszor indokolatlanul durván bántalmazta, egyszer tálcát vágott a fejéhez, másszor ráborította az asztalt. Előfordult, hogy ököllel ütötte és meg is rugdosta. A kislányt többször kocsmába zavarta italért, olykor meg is pofozta őt, egyszer a vécébe hajította.

A kicsik rettegtek, és elkeseredésükben 2010-ben a gyámhatóság segítségét kérték. Először ideiglenesen, majd végleg az anyjukhoz kerültek, és annak haláláig vele is laktak Mezőtúron. Azóta a féltestvérük gondoskodik róluk.

A vádhatóság a Hatvani és Mezőtúri Városi Bíróság, a gyámhatóság irataival, a helyszíni szemle jegyzőkönyvével, orvos szakértői szakvéleményekkel, tanúvallomásokkal látja bizonyítottnak a vádlott bűnösségét, akinek nevelése alatt álló, 12. életévét be nem töltött sértett sérelmére erőszakkal elkövetett szemérem elleni erőszak és kiskorú veszélyeztetése bűntettek miatt kéri felelősségre vonását a bíróságtól. Az elsőfokú ítéletet az Egri Törvényszék hozza majd meg.

(Forrás: heol.hu)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.