9 év után ismét láthatja gyerekeit a magyar asszony

Egy vas megyei nő kilenc éve nem látta gyermekeit, 2004-ben ugyanis volt férje elvitte őket magával. A rendőrség körözést adott ki, azonban egészen mostanáig nem bukkantak nyomukra.

A nő egy grazi férfihoz, Johann Ehmannhoz ment feleségül, a frigyből két gyermek született. Idővel a kapcsolat megromlott, az asszony válni akart, de a férfi azzal fenyegetőzött, hogy megöli az asszonyt és a gyerekeket.

A nő végül megszökött tőle és a válás után a bíróság neki ítélte a gyerekeket, Ehmann viszont rendszeres láthatást kapott. 2004-ig minden rendben is volt, akkor azonban a férfi meglépett a gyerekekekkel. A rendőrség körözést adott ki, azt feltételezték, hogy Németországba szökött,ám azóta sem bukkantak a nyomára. Egészen mostanáig.

Kiderült ugyanis, hogy Johann Ehmann meghalt egy motorbalesetben Paraguayban, Encarnacion településnél - írja a Hvg.

A paraguayi rendőrség úgy tudta, a férfi felesége nem él, így a gyermekeket árvaként kezelték és felvették a kapcsolatot az osztrák hatóságokkal. Ekkor derült ki, hogy a férfit és a gyerekeket is körözi a rendőrség, a gyermekek anyja pedig Magyarországon él.

A gyerekek most 13 és 17 évesek, a portál a Nyugat.hu-ra hivatkozva azt írja, édesanyjuk a történtek óta még nem találkozott velük.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.