9/11 a valóságshowban

A november óta futó All American Muslim (Ízig-vérig amerikai muszlim) valóságshow utolsó előtti részében a szeptemberi 11-i terrortámadások 10. évfordulójának kapcsán beszélnek érzéseikről.

A sorozat öt család életét követi nyomon, akik a mohamedánok által egyik legsűrűbben lakott amerikai régió, a Michigan állambeli Dearborn környékén élnek – írja a BBC.

A reality szereplői szerették volna, ha a sorozatban felvetik a témát. A műsor nemrég a címlapokra került, miután egy amerikai barkácsáruházlánc visszavonta reklámjait a sorozatot sugárzó TLC kábelcsatornáról egy konzervatív katolikus közösség kérésére. A csoport azzal vádolta meg a valóságshowt, hogy az amerikai értékrend ellen irányuló, rejtett iszlamista üzenetet hordoz.

Az utolsó előtti részt a 2001. szeptember 11-én történt terrortámadások tizedik évfordulójára rendezett megemlékezéseken vették fel.

A sorozat szereplői az epizódban elmondják, mennyire megviselték őket a történtek, és azt is: hogyan kellett megvédeniük közösségüket atrocitásoktól, amelyeket olyasmi miatt kellett elszenvedniük, amihez semmi közük nem volt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.