92 nap után szabadult a stanfordi erőszaktevő

Három hónap után, jó magaviselet miatt szabadon engedték a 21 éves Brock Turnert, aki januárban, a Stanford Egyetem kampuszának területén megerőszakolt egy öntudatlan nőt.

Brock Turner reményteljes sztárúszó volt a Stanfordon, aztán tavaly januárban megerőszakolt egy öntudatlan nőt egy kuka mögött az egyetem egyik kollégiuma mellett.

Aaron Persky bíró nevetségesen enyhe ítéletet hozott az ügyben. A Palo Alto-i bíróságon azt mondta, a fiú már így is eleget szenvedett a médiafigyelem miatt, és indoklása szerint Turnernek nem volt priusza, jó tanuló volt, aki hibát követett el. Ennél nagyobb büntetésnek komoly hatása lenne a fiatal életére, érvelt Persky. Az ítéletből kiderült az is, hogy a bíró szerint Turner morálisan kevésbé volt felelősségre vonható, mert ittas volt az erőszak elkövetésekor.

A maximálisan kiszabható 14 év helyett mindössze hat hónapra ítélte, azonban Turner ennek mindössze felét ülte le, pénteken jó magaviseletért szabadult. 

Nőjogi aktivisták és nemi erőszak áldozatai pénteken a San José-i bíróság épülete elé vonultak, és az enyhe ítélet ellen tüntettek, követelve a bíró elbocsátását. 

Turner kerülte a sajtót, nem válaszolt az újságírók kérdéseire, azonnal kocsiba pattant és eltűnt a helyszínről. Három évre próbaidőn van, és élete végéig elítélt szexuális erőszaktevőként regisztrálják majd.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.