Vadidegen hívására mondott igent a botcsinálta embercsempész

Egy ismeretlen telefonálótól kapta az utasításokat az a szerb férfi, aki 800 euróért csempészett volna Ausztriába négy török disszidenst.

A Komáromi Járási Ügyészség embercsempészés miatt vádat emelt egy 49 éves, előzetes letartóztatásban lévő szerb férfivel szemben. Az elkövetőt 2014 májusában egy ismeretlen személy telefonon felhívta és megkérdezte tőle, szállítana-e embereket Ausztriába. A férfi a felkérést 800 euró ellenében elfogadta.

Néhány héttel később ismét telefonhívást kapott, hogy azonnal menjen egy Újvidéken lévő autókölcsönzőhöz, ahol kap egy gépjárművet, 30 eurót az autópálya-matricákhoz, mobiltelefont, menjen Magyarországra, ahol további utasításokat kap. Egy nap várakozás után közölték vele, a szerb-magyar határtól számított második benzinkútra hajtson, mivel ott fogják várni a migránsok - írja közleményében a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

Ennek megfelelően az embercsempész a magyarországi benzinkúthoz ment, ahol felvette a beutazási és tartózkodási engedéllyel nem rendelkező török állampolgárokat, akikkel Bécsbe indult, közben folyamatosan mobiltelefonon tartotta a kapcsolatot szerb megbízójával. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei azonban az autópályán ellenőrzés alá vonták az autót, és az elkövetőt előállították.

A járási ügyészség az embercsempésszel szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.