700 ezret is kereshetnek a hazai sztárok egy Facebook-poszttal

A Forbes magazin összegyűjtötte a legértékesebb hazai celebeket, és külön listát szentelt a közösségi oldalt legprofibban használóknak.

Vannak, akiknek hivatásszerűen is megéri facebookozni, ugyanis egy jól felépített személyes márka nemcsak ismertségben, készpénzben is kifizetődő lehet. Akadnak olyan hazai hírességek, akiknek egy bejegyzéséért 50 ezertől 700 ezer forintig terjedő összeget fizetnek, ha népszerűsít egy terméket. 

A Forbes magazin tízes listáját Rubint Réka vezeti. A fitneszgurunak 2016 első félévében 747 ezer követője volt, ezért az eredményért, azonban saját bevallása szerint keményen megdolgozik. – Szerintem rengeteget hozzáad az oldalam népszerűségéhez, hogy állandóan emberek között vagyok. Hetente 2500–3000 kilométert vezetek az ország különböző pontjaira, ahol gyakran 500–800 ember is részt vesz az óráimon, ők pedig általában követnek a Facebookon – mondta a Blikknek Rubint.

Tapasztalatai szerint a bejegyzései közül a családi posztok a legnépszerűbben. Ezen a véleményen van Majka, vagyis Majoros Péter is. – A jó Facebook-oldal titka a személyesség, nekem mindig a családi fotóimat lájkolják a legtöbben. Nem követek szabályt azzal kapcsolatban, hogy mikor posztolok. Amikor úgy érzem, hogy van mit megosztanom, akkor teszem – mondta a bulvárlapnak, hozzátéve, hogy neki főleg termékekkel fizetnek. 

Az összeállítás alapján úgy tűnik, az embereket az énekesek közösségi oldalai érdeklik a legjobban, a tízes lista nyolc helyén őket találjuk. A korábban említett Rubint Rékán kívül egyedül a 445 ezer követővel büszkélkedő Kiss Ádám humorista fért be a negyedik helyen a mezőnybe.  

Facebook celebek (ezer követő)

1. Rubint réka - 747

2. Kasza Tibi - 745

3. Nótár Mary - 504

4. Kiss Ádám - 445

5. L. L. Junoir - 440

6. Molnár Ferenc Caramel - 405

7. Majka - 351

8. Tóth Gabi - 338

9. Rúzsa Magdi - 337

10. Vastag Csaba - 309

 

A külön facebookos listán kívül a Forbes Magazin készített egy összesített rangsort is arról, kik a legértékesebb magyar celebek. Az NRC céggel közösen végzett online kutatásban a celebek ismertségét, kedveltségét és hitelességét mérték. A magazin által felkért zsűri pedig a sztárok pénztermelő képességét, profizmusát, tartalmasságát és az előbb részletesen kifejtett közösségi médiás jelenlétét értékelte.

A különféle módszereket kombinálva, egy pontrendszer segítségével alakították ki a végső listát. Az online felmérés alapján egy celeb 300 pontot kaphatott, ehhez jött a zsűri által odaítélhető 400 pont és még 100 pont, amit a Forbes szerkesztősége szavazott meg. Az így összesen 800 pontos maximumot senkinek sem sikerült elérnie. Legjobban Ördög Nóra közelítette meg 595 ponttal.

A facebookos listára fel sem kerülő műsorvezető a Forbes szerint ügyesen őrzi jól eladható imázsát, ezzel került az élre. Őt Majka követi 591 ponttal, aki a közösségi oldalon is nagyon aktív, és évek óta keményen dolgozik azon, hogy maga mögött hagyja realitys múltját, ami ezek szerint jól is sikerült neki.

A tavaly a listára fel sem kerülő Till Atilla a harmadik helyen áll, neki a TV2 botrányai sem ártottak. Őt követi Sebestyén Balázs, aki tudatosan nincs jelen a Facebookon és az Instagramon.

Az RTL és a ClassFM műsorvezető-producere után D. Tóth Kriszta következik, a tavalyi listavezető Alföldi Róbert a hatodik helyre csúszott 2016-ban, valószínűleg azért, mert kevés időt tölt itthon, viszont elismert és hiteles arc, akivel rengeteg márka dolgozik szívesen.

A 7. helyen Liptai Claudiáé, aki terhessége óta még keresettebb. Palvin Barbara csak a nyolcadik helyre fért be kicsivel megelőzve Tóth Gabit és Hajós Andrást.

Új szereplők is feltűntek a listán. A legutóbb családegyesítő műsorral jelentkező Lilu, vagy a gasztroceleb Mautner Zsófi tavaly még nem került be a válogatásba, ahogy Stohl András sem. Kovács Ákosnak pedig valószínűleg a Telekom-botrány ártott annyit, hogy a harmadikról a 15. helyre csúszott – írja az Index.

 

Legértékesebb magyar sztárok Top 10

1. Ördög Nóra 595 pont

2. Majka 591 pont

3. Till Atilla 590 pont

4. Sebestyén Balázs 582 pont

5. D. Tóth Kriszta 579 pont

6. Alföldi Róbert 578 pont

7. Liptai Claudia 557 pont

8. Palvin Barbara 549 pont

9. Tóth Gabi 539 pont

10. Hajós András 527 pont

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.