690 kilométert tett meg egy kóbor kutya, hogy otthonra leljen

Arthurra az ecuadori esőerdőben bukkant rá egy négytagú svéd csapat, akik az Adventure Racing világbajnokságon vettek részt. A közösen megtett 690 kilométer után a kutya új otthonra lelt Svédországban.

Egy négytagú svéd csapat az Adventure Racing nevű, Ecuadorban megrendezett extrémsport-világbajnokságon vett részt, amikor hozzájuk csapódott egy kóbor kutya. Megsajnálták az állatot, enni adtak neki, ő pedig onnantól fogva földön-vízen át követte őket.

A négy sportoló többször is próbált megszabadulni tőle, nem szerették volna, ha a kutyának baja esik, ám hiába, úgyhogy elnevezték Arthurnak, és ő lett a csapat ötödik tagja - írja a Daily Mail.

A több napig tartó kalandverseny során a csapatnak többféle szabadtéri sportot váltogatva kell teljesíteni egy több száz kilométeres pályát. Arthur a négy sportemberhez hasonlóan minden emberpróbáló feladatot megcsinált: míg a férfiak a folyón kajakoztak, ő mellettük úszott, sorra mászta meg a dombokat, és térdig érő sárban gyalogolt kilométereket.

A hatodik nap végére, amikor célba értek, rettenetesen rossz bőrben volt, a csapat pedig azonnal állatorvoshoz vitte. Mikael Lindnord, aki először megosztotta az ételt a kutyával, ekkor már tudta, hogy haza szeretné vinni magával Svédországba újdonsült barátját.

„Azért jöttem Ecuadorba, hogy megnyerjem a világbajnokságot. E helyett új barátra leltem“ - írta Lindnord a csapat Facebook-oldalán. Mint írja, Arthur napról napra jobban van, a hátán lévő seb, amely első találkozásukkor is vérzett, gyorsan gyógyul, és a kutya jól érzi magát Manlötensben.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.