Hat hónap a telefonos bombafenyegetésért

Közveszéllyel fenyegetés miatt egy év hat hónap - három év próbaidőre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélt a Debreceni Járásbíróság kedden első fokon egy férfit, aki tavaly tavasszal telefonon azt állította, hogy bomba fog robbanni egy bírósági épületben - közölte a Debreceni Törvényszék sajtótitkára az MTI-vel.

A bíróság bizonyítottnak találta a vádiratban foglaltakat, miszerint 2014 májusában K. Géza telefonált a segélyhívó számra, és azt közölte, hogy bomba fog robbanni a debreceni Széchenyi utcai bírósági épületben - tájékoztatott Veszprémyné Szajkó Márta. A férfi ezután letette a telefont és elhagyta a helyszínt, egy debreceni, Faraktár utcai nyilvános telefonfülkét.

A fenyegető bejelentés alapján kiürítették a Széchenyi utcai épületet, ahol a Debreceni Törvényszék és a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség működik. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság tevékenységirányítási központja teljes létszámmal kivonult, lezárta és átvizsgálta az épületet, ahol nem találtak bombát.

A Debreceni Járásbíróság a büntetés kiszabása során súlyosító körülményként értékelte, hogy a vádlott többször volt büntetve, míg enyhítő körülményként vette figyelembe a vádlott egészségi állapotát, illetve az időmúlást.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a vádlott - aki az eljárás során végig következetesen tagadta a bűnösségét - és védője fellebbezést jelentett be, így a büntetőügy másodfokon a Debreceni Törvényszéken folytatódik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.