54 milliós bírság Svájc hobbiszáguldozójának

Rekordösszegű, 299 ezer svájci frankos (54,5 millió forint) büntetéssel sújtott egy St. Gallen-i bíróság egy férfit, akit Ferrarijával többször kaptak gyorshajtáson. Az autóst Svájc-szerte "hobbiszáguldozónak" hívják.

A bírság kifizetése valószínűleg nem okozna gondot neki, ugyanis milliomos. Roland S. azonban azzal védekezik, hogy diplomatastátust élvez, méghozzá Bissau-Guinea részéről. Állítását azonban az ezt igazoló rendszámtáblával nem tudja alátámasztani, mert - mint mondja - útközben elvesztette valahol a táblát - számolt be internetes oldalán a Blick című újság.

A férfit - akinek vagyonát 23 millió svájci frankra (4,2 milliárd forint) becsülik - legutóbb Mörschwillben kapták el, piros Ferrari Testarossájával lakott településen belül 100 kilométer per órával, azon kívül pedig 140-nel hajtott. Nem először. A bíróság előtt azonban nem hajlandó megjelenni, noha a testület nem ismeri el védett státusát. A bíróság szerint Roland S. fékezhetetlen gyorshajtó, ezért 130 napra naponta 2300 frankos büntetést állapított meg számára, így jött ki a rekordot jelentő 299 ezer frankos bírság. A férfi azonban egyelőre csak büntetése felét köteles befizetni, a fennmaradó részt pedig akkor kell lerónia, ha a következő két évben gyorshajtáson érik.

A Svájcban eddig kiszabott legmagasabb gyorshajtási bírság 111 ezer frank (20,25 millió forint) volt, ezt egy Porschét vezető zürichi bankár kapta 2008-ban. Roland S. - aki vagyonkezelőként gazdagodott meg - a Facebook közösségi oldalon is megmutatta sebesség iránti rajongását, ismerősei közé ugyanis olyan pilóták tartoznak, mint Michael Schumacher, Felipe Massa, Jarno Trulli, valamint Kimi Räikkönen.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.