53 milliót nyúlt le a titokzatos Alex és furcsa magyar bandája

Különösen nagy értékű pénzmosás bűntettével vádolja az ügyészség a 26 esztendős, pécsi B. Sándort és négy, kaposvári ismerősét. Az ügy tárgyalása kedden kezdődött el a Pécsi Törvényszéken.
A vádirat szerint egy Alex néven bemutatkozó, mindmáig ismeretlen kilétű, színes bőrű férfi 2014 nyarán rávette B. Sándort és társait arra, hogy nyissanak folyószámlát, majd a számla bankkártyáját és netbankos hozzáférését adják át neki. Ezek után Alex egy makaói bankból két alkalommal összesen 170 ezer eurót utalt B. Sándornak, aki a pénz egy részét tovább irányította kaposvári ismerősei számlájára.

Az 53 millió forint értékű makaói küldeményből Alex (vagy valaki más) összesen mintegy 8 milliót felvett. Addigra a makaói bank jelezte, hogy az átutalás jogtalan volt, így nyomozás indult, és a pénz javát zárolták. A bizonyítékok alapján Alex egy portugál férfi cégének makaói számlájáról utalta a pénzt Magyarországra oly módon, hogy a sértett e-mailjéről adott erre utasítást.

Az öt magyar vádlott állítja, hogy nekik az egész bűncselekményben nem volt más szerepük, mint a számlanyitás, amiért öt és 50 forint közti „jutalékot" kaptak. Ezt a védekezést a nyomozóhatóság elfogadta, hisz – bár a pénzmosás 2-8 év börtönnel sújtható – az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztést kért a vádlottakra.

A keddi tárgyalásra három vádlott nem jött el, ezért a tárgyalást elnapolták.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.