Négyórás dokumentumfilm készült Karl Lagerfeldről

A divatgurut 16 hónapon át követte figyelemmel Martina Neuen, televíziós újságíró. A világhírű tervezőről és munkásságáról szóló dokumentumfilmet szeptember 7-én mutatják majd be Németországban.

A riporter 16 hónapot töltött Karl Lagerfeld közvetlen közelében. Elkísérte őt a divatbemutatókra, bepillantást nyert a divatguru hétköznapjaiba, magánéletébe, beszélgetett kollégáival, ismerőseivel, ügyfeleivel, modellekkel, akik valaha együtt dolgoztak a német divattervezővel.

Karl Lagerfeld divattervező a tőle megszokott fekete-fehérben, az elmaradhatatlan napszemüveggel
Designer Karl Lagerfeld arrives at the Metropolitan Museum of Art Costume Institute Benefit celebrating the opening of "American Woman: Fashioning a National Identity" in New York May 3, 2010. REUTERS/Lucas Jackson (UNITED STATES - Tags: ENTERTAINMENT FASHION)

A munka eredménye egy négy órás dokumentumfilm lett, melyben megszólal többek közt Diane Kruger, Sarah Jessica Parker, Claudia Schiffer, Linda Evangelista, Suzy Menkes és Milla Jovovich is.

"Ő a leglenyűgözőbb ember, akivel valaha találkoztam. Igazi egyéniség, könnyű vele és mellette lenni" - idézi a brit Vogue a Divat mint vallás című film rendezőjét. Martina Neuen azt is elmondta, filmjében a divat és a vallás kapcsolatát boncolgatja, összehasonlítja a divatlapokat és a Bibliát, és a modelleket és az angyalokat.

A dokumentumfilmet szeptemberben mutatják be, Münchenben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.