400 ezerért kínáltak ágyneműt a csalók

Úgy kínáltak megvételre ágyneműt időseknek egy cég képviselői, hogy azt állították: az Országos Egészségbiztosítási Pénztár visszatéríti az árát. A csorvási rendezvény ügyében csalási kísérlet miatt indult nyomozás – írja honlapján a rendőrség.

November 4-ére hirdetett meg egy egészségmegőrzéssel kapcsolatos előadást Csorváson egy cég. A programon először egy előadást kellett meghallgatnia a megjelenteknek, majd vizsgálatokat is elvégeztek rajtuk. Az egyik tanú elmondása szerint egy háromszög alakú eszközt a mellkasára tettek, majd egy fúvókával állításuk szerint a tüdeje kapacitását mérték meg. Ezt követően bemutattak egy ágynemű garnitúrát, amit 400 ezer forintért kínáltak.

Az esetről egy nő tett bejelentést a rendőrségen. Ő azért vásárolta meg a méregdrága ágyneműt, mert azt mondták neki, hogyha a számlát benyújtja az Országos Egészségbiztosítási Pénztárhoz, visszatérítik az árát. Az asszony 10 ezer forint előleget ki is fizetett, majd hazaérve felhívta az OEP-et, ahol közölték vele, hogy tőlük biztosan nem kapja vissza a pénzét. Ezután értesítette a békéscsabai kapitányságot, és mivel a termékbemutatót tartó férfi másnap elment a vevőhöz, ízibe elő is állították.

A 21 éves pápai M. Gergely a kihallgatáson azt mondta, ő csak a bemutatók szervezésében, valamint a szállításban segített két társának, de senkinek nem adott el semmit és nem ígérte, hogy a vételárat visszakapják.

Az ügyben csalási kísérlet miatt nyomozást indítottak, a háromtagú társaságból két személyt már ki is hallgattak.

A rendőrség a történtek kapcsán nagyobb óvatosságra int mindenkit, főleg az időseket. Kérik, hogy aki termékbemutatókon, előadásokon látszólag kedvező ajánlatot kap, mielőtt megrendelőlapot, szerződést ír alá vagy pénzt ad át, tájékozódjon. Az eladók ilyen helyzetben rendszerint azonnali döntést sürgetnek, ha túlságosba türelmetlenek, az mindig gyanús!

Tisztességes szándékú üzletkötőnek, cégnek nem lehet kifogása az ellen, ha a potenciális vásárló gondolkodási időt kér, át akarja olvasni a szerződését vagy csak napokkal később szeretne visszatérni rokona vagy ismerőse társaságában.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.