40 milliónyi rezet zsákmányoltak a peches rablók

Rablás miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség egy háromfős banda egyik tagja ellen.  A vád szerint 2011 tavaszán jelentős értékű rézszállítmányt vittek el egy cég budapesti telephelyéről annak ellenére, hogy a szállításra kiszemelt egyik vontató nem indult el, egy másikból pedig kifogyott az üzemanyag.

A férfi és két ismeretlen társa 2011. április 27-én éjjel, maszkban mentek be egy cég budapesti XIV. kerületi telephelyére. Berúgták a portásfülke ajtaját és megkötözték a biztonsági őrt. A portásfülke szekrényéből kivették a cég vontatójának indítókulcsát.

Az autót azonban nem tudták beindítani, mivel lemerült az akkumulátora. Az elkövetők azonban igazán elszántak voltak és a műhelyében talált szerszámokkal ott helyben átszerelték egy másik, szintén ott parkoló vontatóból az akkumulátort az elsőbe.

A közjáték után elhajtottak a helyszínről a zsákmányolt vontatóval, egy hozzá szerelt pótkocsival, valamint a pótkocsin tárolt közel 23,5 tonna rézhulladékkal.

A három gyanúsítottnak azonban nem volt szerencséje, a vontatóból időközben kifogyott az üzemanyag. Így azt Herceghalom külterületén hátrahagyták, míg a pótkocsit a rajta lévő rézhulladékkal ismeretlen helyre szállították. 

A vádlott és társai által eltulajdonított vontató, illetve pótkocsi értéke több millió forint, míg a rézszállítmányé 40 millió forint volt. A férfival szemben jelentős értékre, csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség, ami öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.