37 év után került elő a halottnak hitt férfi

Ronald Stan 1977-ben tűnt el egy istállótűz után, s noha földi maradványait nem találták meg, 1986-ban halottnak nyilvánították. A férfi azonban él és virul, új életet kezdett az Egyesült Államokban. 

A 32 éves Ronald Stan egy feleséget és két kisgyermeket hagyott maga után Ontarióban. A tűzesetet követően a tűzoltók alaposan átvizsgálták a területet, Jim Walsh is részt vett a Stan utáni kutatásban. A CTV News-nak adott interjújában az immár nyugdíjas férfi elmondta, hogy az elhullott sertések maradványai között nagy erőkkel keresték a kanadai férfit, ám hiába. 

Közel tíz évvel a történtek után, noha holtteste soha sem lett meg, halottá nyilvánították Stant. 

Idén júliusban egy rutinellenőrzés során azonban a férfi nyomára akadtak az Egyesült Államokbeli Oklahomában. A rendőrség nem árult el részleteket azzal kapcsolatban, pontosan hogyan találták meg az immár Jeff Walton néven élő, 69 éves férfit.

"Újranyitottuk az ügyet. Mostanság csomó olyan nyomozati eszköz áll rendelkezésünkre, melyek 1977-ben elérhetetlenek voltak" - nyilatkozta Laurie Houghton közrendőr, aki hozzátette, hogy miután ismét átnézték a közel negyven évvel ezelőtti iratokat, nem volt nehéz a férfi nyomára bukkanni.

"Még mindig próbálom összreakni a kirakós darabkáit"- mondta Stan amerikai fia, ifjabb Jeff Walton, aki megjegyezte, hogy bár most borzasztóan nehéz a családjának, nem változott meg véleménye apjáról, anyja azonban beadta a válópert, miután tudomást szerzett férje múltjáról.

Azt nem árulták el, hogy Stan miért tűnt el annyira hirtelenül és miért döntött úgy, hogy új életet kezd.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.