30 fok és zuhogó eső várható holnap

Keddre az egész országra figyelmeztetést adott ki felhőszakadás veszélye miatt a meteorológiai szolgálat. Több megyében heves zivatarok is lehetnek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő esti veszélyjelzése szerint kedden az országban bárhol kialakulhatnak olyan intenzív záporok, zivatarok, amelyek során rövid idő alatt jelentős mennyiségű, akár 30 milliméternél is több eső hullhat.

Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a heves zivatarok miatt is kiadták a citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést. Ezeken a területeken a zivatarokat akár viharos erősségű széllökések, illetve jégeső is kísérheti.

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint kedden északkeleten erősebben felhős lehet az ég, másutt több-kevesebb napsütésre is számítani lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 14 és 19 Celsius-fok között, a legmagasabb hőmérséklet 24 és 30 fok között várható, délnyugaton lesz a melegebb.

Az előrejelzés szerint a héten többször, többfelé várható zápor, zivatar. Több helyen is megélénkül, olykor megerősödik a szél, a zivatarok környezetében viharos széllökések is lesznek. Ezzel együtt marad a meleg, a hétvégén már 35 fok is lehet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.