31 év után fogták el a maffiafőnököt

31 év bujkálás után Északkelet-Brazíliában kapták el a nápolyi camorra egyik vezetőjét, Pasquale Scottit, akit több tucat gyilkosság elkövetésével vádolnak.

Épp a gyerekeit vitte iskolába Recifében, amikor a rendőrök elkapták a régóta szökésben lévő maffiafőnököt - írja a Guardian.

Scotti 1984 óta Olaszország egyik legkeresettebb bűnözője, akit több tucat gyilkosság elkövetésével vádolnak, és 2005 januárjában életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek. 

Sajtóértesülések szerint a férfi 1984-ben szökött meg egy olasz kórházból, majd 1986-ban költözött Brazíliába, és egy évvel később az ország északkeleti régiójának második legnagyobb városában, Recifében telepedett le. 1995-ben megnősült, brazil feleségével két gyermeket neveltek. Családjának fogalma sem volt a férfi múltjáról, Brazíliában mintás családapaként élt, semmilyen törvénytelen üzletet nem bonyolított. Vállalkozóként tengette mindennapjait, részben ő az egyik nightklub  tulajdonosa, e mellett élelmiszerimporttal foglalkozott.

Olaszország a Francisco de Castro Visconti álnéven élő férfi kiadatását kéri. Személyazonosságát az ujjlenyomat-vizsgálatok is alátámasztják. Az MTI azt írja, Scotti kilétét az olasz rendőrség tárta fel, miközben olasz állampolgárok gyanús brazíliai ügyleteinek ügyében nyomozott.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.