300 km/órával száguldott a vak

Bezárkózás helyett az akadályok leküzdésére biztatta sorstársait a vakon vezetés világrekordját megdöntő férfi.

Megdöntötte a vakon vezetés világrekordját pénteken Metin Sentürk török popénekes, aki ahhoz hasonlította a próbatételt, mintha a halállal táncolt volna.

A Törökországban nemcsak énekesként, de televíziós műsorvezetőként is közismert vak Sentürk egy Ferrari F430-assal állította fel az új gyorsasági csúcsot a délkelet-törökországi Sanliurfa repülőterén.

Sírva fakadt, amikor a Guinness-világrekordok brit hitelesítőitől megtudta, hogy átlagos 292,89 kilométer/órás sebessége átadta a múltnak az előző "bajnok", egy brit bankigazgató 284 kilométer/órás rekordját. Az énekes időnként a 315 kilométer/órás sebességet is elérhette, de ezt egy műszaki zavar miatt nem rögzítették.

"Nem hiszem, hogy volnának szavak, amelyekkel le tudnám írni, amit érzek. Igazán boldog vagyok. Nagyon kemény volt, mintha a halállal táncoltam volna" - mondta a hároméves kora óta nem látó Sentürk, akit a csúcsdöntési kísérlet alatt egy volt autóversenyző, Volkan Isik irányított rádión keresztül egy másik járműből.

A 44 éves török énekes sorstársainak és hazájának ajánlotta rekordját. Sajtóértekezletén arra biztatott minden fogyatékkal élő embert, hogy ne zárkózzanak be otthonukba, menjenek ki az utcára és küzdjenek le minden akadályt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.