30 sérült a katonai akadémia párnacsatájában

Az amerikai West Point katonai akadémiájának hagyományos tömeges párnacsatáján az ágyneműbe rejtett tárgyak okoztak sérüléseket.

Legalább 30 kadét sérült meg Amerika legelitebb katonai iskolájában, amikor a nyári kemény kiképzést lezáró hagyományos párnacsata eldurvult. A minden augusztusban megrendezett éjszakai harci játék az eredeti szándék szerint fokozza a csapatszellemet a növendékekben, akik Amerika hadseregét vezetik majd az iskolából kikerülve.

Idén azonban néhány diák csalt, és nehéz tárgyakat – például sisakot – tett a párnahuzatba, ezzel több társuknak okoztak olyan komoly sérülést, hogy kórházi ellátásra szorultak. 

Egy kadétot olyan erős ütés ért, hogy elvesztette az eszméletét, sokan szenvedtek zúzódásokat vagy ficamították ki a vállukat, de volt olyan is, akinek a lába tört el.

Összesen harmincan sérültek meg, huszonnégy embernek van agyrázkódása a West Point tájékoztatása szerint, írja a The Telegraph. Az esetről a csütörtöki The New York Timesban számoltak be, miután a közösségi oldalakon kiszivárogtak a történtek. 

„Az akadémia nem tervezi, hogy megszünteti az éves párnacsatát” – jelentette ki az iskola szóvivője, Christopher Kasker alezredes. De az eset kapcsán nyomozás folyik.

A párnacsatáról készült felvételen látszik, hogy akadt, aki páncélban vett részt az akadémia kampuszának belső udvarán tartott harcban. A közösségi oldalakon megjelentek olyan képek is, amelyeken a plebsnek is nevezett újoncok véres arccal és vérfoltos párnával láthatóak. Egyesek szerint a felsőbb évesek biztatták őket arra, hogy „béleljék ki” a párnáikat.

Az egyik elsőéves azt mesélte, hogy egy idősebb társa azt mondta neki: „Ha nem vérző orral jössz vissza, nem próbáltad elég keményen!”

A párnacsatát 1897 óta tartják meg minden évben West Pointban. Ezzel zárják le a héthetes alapkiképzést, amikor az újoncok még csak nem is szólhatnak egymáshoz. 2013-ban elmaradt az esemény, mivel egy diák egy vaskazettát tett a párnájába, és több társát megsebesítette vele.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.