29 gépkocsit rongált meg a matt részeg rendőr

Befejezték a cseh biztosítók a kárfelmérést, és összesen 1,65 millió koronát (hozzávetőleg 18 millió forint) fizetnek 29 tulajdonosnak, akiknek a gépkocsijait az erősen ittas állapotban levő Karel Kadlec, a prágai rendőrakadémia oktatója rongálta meg.

A számlát már elküldtük a tettesnek - tájékoztatta lapunkat Ales Povr, a csehországi biztosítók hivatalának (CKP) szóvivője. Elmondta azt is, hogy a rendőrtiszt néhány héttel ezelőtt részegen szállt be a gépkocsijába, emiatt nem tudott kihajtani Prága egyik utcájából, ahol előre indulva, majd pedig hátra tolatva összesen 29, ott parkoló gépkocsinak ütközött. Némelyikükbe többször is.

A járókelők által riasztott rendőrök húzták ki az autójából és kísérték a rendőrőrsre a tántorgó férfit, akinek az alkoholtesztje pozitív volt. Az eredményt nem hozták nyilvánosságra. Másnap, kijózanodva bocsánatot kért minden károsulttól és azt ígérte, hogy megtéríti a kiadásaikat. Egyelőre azonban nem fizetett.

Milan Chovanec belügyminiszter azonnali hatállyal elbocsátotta őt az állásából, valamint a rendőrségtől is. A delikvens tavaly ugyancsak részegen autójával hátulról belehajtott a zebra előtt leálló gépkocsiba. Ezért az illetékes prágai bíróság feltételes büntetésre ítélte őt. Most viszont közveszélyt okozó ittas vezetés miatt vádolták meg őt ismét. A tárgyalás időpontját még nem tűzték ki, mert Kadlec huzamos ideig tartó betegségéről küldött orvosi igazolást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.