27 gyereket molesztálhatott a csepeli tornatanár

A nyomozati szakasz lezárult a Burattino Hátrányos Helyzetűeket Segítő Iskolában történtek ügyében. Kiderült, hogy az iskola volt nevelője 27 tizenegy és tizenhárom év közötti kisfiút molesztálhatott.

„A nyomozati szakasz lezárult, tárgyi bizonyítékokat, így például mobiltelefonokat foglalt le a rendőrség. A készülékekben olyan üzeneteket és hangfelvételeket is találtak, amelyek a férfi bűnösségét bizonyíthatják” – mondta el a Blikknek Molnár László, a Burattino Hátrányos Helyzetűeket Segítő Iskolaalapítvány kuratóriumi elnöke. A férfi megerősítette: az iskola volt nevelője 27 tizenegy és tizenhárom év közötti kisfiút molesztálhatott. Az érintett gyermekeknek és szüleiknek szakemberek segítenek feldolgozni a traumát.

Az alapos gyanú szerint a testnevelőként dolgozó tanár szertárakban, öltözők fürdőszobáiban kényszerítette szexre a diákokat, de erre csak akkor derült fény, amikor idén februárban két kisgyerek megtörte a csendet és beszélt a velük történtekről.

A botrány kipattanása után a kormányhivatal az iskolában belső ellenőrzést rendelt el. Kiderült, B. Tamásnak még érettségije sem volt. A Burattino iskola vezetése arról sem tudott, hogy a vádlott egy korábbi ügye miatt bíróságra járt: B. Tamás korábbi munkahelyén lelkileg és fizikailag is terrorizálta a rábízott gyerekeket. Abban az ügyben még nincs ítélet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.