220 ezres kezdő fizetéssel toborozzák a börtönőröket

Elsősorban a helyi lakosok jelentkezését várják a meghirdetett állásokra, ahol a kezdő fizetés tiszthelyetteseknél minimum havi 220 ezer forint, tiszteknél minimum havi 330 ezer forint lesz majd.

A férőhelybővítési program keretében Békésen, Csengeren, Hevesen, Kemecsén, Komádiban, Komlón, Kunmadarason és Ózdon hoznak létre új börtönöket, ahol összesen 6000 fogvatartott számára lesz férőhely.

A bővítés következtében felügyelőktől a reintegrációs tiszteken és az egészségügyi szakápolókon át az adminisztratív dolgozókig 2500 dolgozóra lesz szükség - tájékoztatta az MTI-t Szalai Tímea, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága kommunikációs főosztályának vezetője szerdán. 

A jövőbeni munkavállalóknak szigorú követelményrendszernek kell megfelelniük, mivel egy rendvédelmi szerv hivatásos állományú tagjai lesznek. A 18. életév betöltése mellett feltétel a magyar állampolgárság, az állandó belföldi lakóhely, és legalább az érettségi (tiszteknél felsőfokú végzettség), valamint a büntetlen előélet. Ezen felül egészségügyi, pszichológiai és fizikai alkalmassági vizsgákat kell tenniük.

Utóbbi öt kötelező mozgáselemből – fekvőtámasz, felülés, ingafutás, helyből távolugrás, 2000 méteres síkfutás – áll. A követelmények korcsoportonként és beosztásonként változnak, a legmagasabb elvárásoknak a 29 év alattiaknak kell megfelelniük.

A sikeres jelentkezők 2016 decemberétől kezdhetik a közel hét hónapos szakmai képzést. A hétfőtől péntekig tartó bentlakásos tanfolyamon térítésmentes szállást és kedvezményes étkezést biztosítanak a résztvevőknek, akik 2017-ben már szolgálatba is állhatnak.

Az állomány többségét a felügyelők teszik ki, akiknek feladata a külső és belső objektumvédelem mellett, hogy a fogvatartottak szakszerű őrzése, felügyelete, ellenőrzése, előállítása és foglalkoztatása, illetve a fogvatartottak társadalomba való visszailleszkedésének elősegítése.

A büntetés-végrehajtásban dolgozók kiemelt juttatásokra számíthatnak. A kezdő fizetés tiszthelyettesek esetén minimum havi 220 ezer forint, tiszteknél pedig minimum havi 330 ezer forint, amelyet évi 200 ezer forint értékű cafeteria egészít ki. Emellett ruházati és lakhatási költségtérítés, mobilflotta-használat, kedvezményes üdülési lehetőség és adott esetben szociális támogatás is jár.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.