250 magyar nőt futtattak Londonban a stricik

Elítéltek Londonban üzletszerű kerítés miatt tizenegy magyar állampolgárt, akik több mint 250 magyar nőt dolgoztattak prostituáltként Nagy-Britanniában.
Juhász András, a Fejér megyei főügyész közleménye szerint a brit nyomozó hatóság és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nyomozása szerint a gyanúsítottak 2013-ban és 2014-ben Magyarországon nőket toboroztak arra, hogy az Egyesült Királyságban, elsősorban Londonban a szervezők által bérelt lakásokban prostituáltként dolgozzanak. A szervezők és a prostituáltak az így megszerzett jövedelemből egyaránt részesültek. A bizonyítékok szerint a szervezők Londonban és Peterborough-ban több mint 250 nőt foglalkoztattak mintegy 50 bordélyházban.

Az NNI 2013. július 3-án rendelt el nyomozást üzletszerű kerítés bűntette miatt, később a brit és a magyar nyomozó hatóság közös nyomozócsoportot hozott létre. A nyomozást magyar részről a Székesfehérvári Járási Ügyészség felügyelte.

A brit bíróság nem jogerősen 11 magyar állampolgárt ítélt el üzletszerű kerítés bűntette miatt, a legsúlyosabb büntetés 14 év végrehajtandó börtönbüntetés volt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.