25 késszúrással ölte meg édesanyját

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki tavaly decemberben brutális kegyetlenséggel megölte az édesanyját Hercegszántón - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség helyettes szóvivője kedden az MTI-t.

Négyessyné Bodó Marianna ügyész közleménye szerint a 31 éves férfi és vele együtt lakó édesanyja között nem voltak komolyabb viták, bár a férfi időnként az anyját hibáztatta amiatt, hogy Budapestről Hercegszántóra költöztek. Anyagi helyzetük javítása érdekében a nő 2014 őszén egy hónapig Németországban dolgozott, ezalatt fia Hercegszántón maradt, biztonsági őr volt.

Az asszony 2014. december 17-én utazott vissza Hercegszántóra, ahol észlelte, hogy a fia pszichés állapota romlott, ezt a rokonainak is elpanaszolta.

December 21-én vita alakult ki közöttük, eközben a vádlott ököllel többször arcul ütötte az anyját, aki ennek következtében térdre esett. Ezután a férfi egy konyhakéssel 25 késszúrást ejtett az édesanyján, ezek közül 9 szúrás a szívtájékot érte. Az asszony a padlóra esett és nem adott további életjeleket. A férfi ezután a késsel megcsonkította anyja arcát.

A vádlott a holttestet megpróbálta a házban elrejteni. Az asszony holttestével a lakásban maradt, a rokonok hívásait nem fogadta. Később azt közölte velük, hogy az édesanyja alszik. Végül egy aggódó rokon értesítette a rendőrséget. A helyszínen megjelenő rendőrök másnap reggel találtak rá a nő holttestére, a fiát pedig előállították.

A férfit 2014 májusában rongálás bűntette és más bűncselekmények miatt egy évre próbára bocsátották.

A vádlott jelenleg előzetes letartóztatásban van, vele szemben a korábbi próbára bocsátás megszüntetésével egyidejűleg, halmazati büntetésül fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a főügyészség.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.