Huszonnégy fesztiválozó került kórházba drogtúladagolás miatt

Egy ohiói zenei fesztivál látogatói szorultak orvosi ellátásra szombaton - jelentette a Richland megyei seriff. 

Egyikük sem vesztette el az eszméletét, és úgy tűnik, mindannyian jól vannak - nyilatkozta Donald Zehner százados szombat délután.

CNN úgy tudja, hogy szombat reggel néhány fesztiválozó marihuána tartalmú cukorkákat fogyasztott. Délután húsz esetben túladagolást jelentettek.

A seriff hivatal első jelentéseiben nem szerepel, hogy pontosan mi okozta a túladagolást, mindössze annyit lehetett tudni, hogy egy Narcan nevű szerrel kezelik a pácienseket. Ezt ópiumszármazékok, például heroin túladagolás esetén használják.

A mentősök azt gondolták, hogy ezek okozhatták a tüneteket, a betegek azonban nem reagáltak a kezelésre, így megvizsgálták a cukrokat. Kiderült, hogy a színes drazsék THC-t tartalmaznak nagy mennyiségben. 

Az eset a Clevelandtől 90 kilométerre fekvő Butler EST FEST zenei fesztiválján történt. A kétnapos eseményt három éve rendezik meg.

A szervezők minden, a fesztivál területére érkező járművel átkutatnak. A seriffi hivatal vizsgálja a túladagolásokat, de egyelőre még nem tartóztattak le senkit az ügyben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.