2014 a rossz szex éve

Úgy tűnik, az idei év nem kedvez az intimitásnak: a párok negyven százaléka jóval kevesebbet szeretkezik, mint tavaly és ebben a négylábú házi kedvenceknek is nagy szerepe van.

Egy friss brit felmérés arra az eredményre jutott, hogy a szerelmespároknak az idén átlagosan jóval kevesebb szexben van részük, mint 2013-ban, ellenben a szexuális segédeszközök és fehérneműk eladása viszont növekedett – írja a Daily Mail.

A VoucherCodesPro által végzett kutatás 2733, 18 évesnél idősebb angol férfit és nőt faggatott arról, mennyire elégedettek szexuális életükkel az idén. A válaszadók 41 százaléka arról számolt be, jóval kevesebb intimitásban van része, 36 százalék szerint viszont éppen ellenkezőleg, többet szeretkezik a párjával. 23 százalék állította, hogy nagyjából ugyanannyi intim pillanatot élt át eddig, mint tavaly ilyenkor.

A felmérés kíváncsi volt arra is, hogy mi állhat a ritkuló együttlétek hátterében. Az okok között elsőként a financiális gondok szerepeltek, 37 százalék mondta azt, hogy az anyagi és megélhetési problémák olyan lelki nyomást jelenetnek, amik miatt estére már nincs kedvük összebújni a kedvesükkel.

Második helyen (34 százalék) a hosszabb munkaidőt említették, 31 százalék pedig nemcsak a kedvesével, hanem a házi kedvencével is megosztja az ágyat, így szexre ritkábban kerül sor. Negyedik kifogást (29 százalék) a leterheltség, míg ötödik (20 százalék) a párkapcsolati problémák jelentik a felmérés szerint.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.