Ezt egye álmatlanság ellen

Édeskrumplit: a batátában nagy számban jelen lévő összetett fehérjék és a magas káliumtartalom jótékony hatással vannak az alvászavarokra.

Akinek a finom, édeskés íz és a puha, szaftos állag nem elég meggyőző az édeskrumpli fogyasztására, az elégedett lehet ausztrál kutatók perdöntő eredményével: a batátában nagy számban jelen lévő összetett fehérjék és a magas káliumtartalom jótékonyan hat az álmatlanság ellen.

Héjában sütve az igazi
Héjában sütve az igazi

Az édeskrumpli több összetevője együttesen hozzájárul a stressztől görcsösen feszülő izmok elernyedéséhez, és gyorsabb elalvást biztosít. Tudni érdemes azonban, hogy a batáta narancsos húsában főleg szénhidrátok vannak, míg a hasznos tápanyagok java a héjában található. Tanácsos tehát héjastul fogyasztani, sütve vagy gőzölve.

Alapos áztatás, mosás, durva kefével dörzsölés és szárítás után hosszában negyedeljük a gumókat, majd sütőben, tepsiben előmelegített, forró étolajba forgatva süssük 40-50 percig. Néha érdemes átforgatni óvatosan, hogy ne törjön. Az olajból szűrőkanállal kivéve azonnal tálaljuk, különben megpunnyad. Ropogósabb lesz, ha nagyon gyengéden megszitáljuk sütés előtt egy kevés finom rizsliszttel. Jó éjszakát!

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.