Vihardoboz

Száraz nyár után nagy zuhékat kaptunk – és még így is jobban jártunk, mint Ukrajna, ahol félévnyi csapadék esett egyetlen nap alatt. A szélsőséges időjárással együtt megváltoztak az épületgépészeti igények is: a csendes folyókát felváltotta a vihardoboz.

A Pipelife Stormbox nevű csapadékvíz-szikkasztó és -tároló rendszer hatékonyan elvezeti, összegyűjti és elszivárogtatja a burkolt felületekre –tetőkre, útburkolatokra – hullott csapadékvizet. Óriási előnye a rendszernek, hogy a hirtelen lezúduló vagy olvadással keletkezett nagy mennyiségű csapadékvíz a csatornahálózat túlterhelése helyett szakaszosan, lassan, a keletkezés helyén jut vissza a talajba, kiegyensúlyozva a klímánkon oly gyakori és a növényzetet károsító egyenetlen csapadékeloszlást.

A moduláris felépítésű rendszer egyszerűen telepíthető és kezelhető. Vízelnyelő kapacitása ládánként meghaladja a kétszáz litert. A telepítéshez szükséges elemek kiszámítását tervező segédprogram könnyíti meg, és a kis elemmagasság miatt magas talajvízszintű területeken is könnyen beépíthető. Ha elszivárogtatás helyett a csapadékvíz hasznosítása mellett döntünk, vízzáró PE-fóliával a ládák esővíztárolóvá alakíthatók, így akár öntözőrendszerhez is csatlakoztathatjuk a vihardobozokat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.