Felvillanó szempár

Elkoptatott, de ezúttal teljesen helytálló szófordulattal élve: a tavalyi rendezvény sikerén felbuzdulva ismét megrendezik az Állatkertek Éjszakáját augusztus 30-án. A másodikÉjszakáZoo akcióhoz a tavalyinál több, tizenkét magyarországi állatkert csatlakozott. A rendes záróra után kezdődő túrák nem többet, hanem mást ígérnek a látogatóknak.

Az Állatkertek Éjszakája izgalmas, igaz, a gorillákra kíváncsiak például csalódni fognak: a majom éjjel alszik, nincs mit nézni rajta. Vannak viszont olyanok, amelyek napnyugta után élednek fel.

A fővárosi állatkertben lesz Lepkeház – Éjjeli pillangók más megvilágításban címre keresztelt program, aztán Varázslatos Varázshegy címmel fényjáték a Nagyszikla felszínén. Meg Szaltó az ezüsthíd felett: ezt az oroszlánfókák fogják bemutatni a medencéjüknél. Etetni lehet majd zsiráfot, orrszarvút, tapírt meg más olyan állatot, amelyik ilyenkor éhezik meg. És már a címe is félelmetes – Sötétben felvillanó szempár – annak, amelynek során alpakát, törpelovat, szamarat, rókamangusztát, szurikátát és óriáskígyót sétáltató gondozókkal lehet találkozni az állatkert sétaútjain.

Az akció másik előnye az a kombinált jegy, amivel pénteken éjjel a budapesti állatkertben lehet túrázni, szombaton és vasárnap pedig be lehet vele menni a Tropicariumba és a Budakeszi Vadasparkba.

A vidéki állatkertek, illetve állatos helyek péntek éjszakára egyedi díjszabással tartanak nyitva, többségük este héttől éjfélig. Meg kell élniük, és manapság, amikor embernek lenni sem olcsó mulatság, az állattartás növekvő költségeiről csak annak lehet igazán fogalma, akinek van legalább egy saját négylábúja.

I!

08. 30.

KEZDÉS: 19.00

ÉJSZAKAI ÁLLAT KERTEK: Budakeszi Vadaspark, Fővárosi Állat- és Növénykert, Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje (Debrecen), Xantus János Állatkert (Győr), Jászberényi Állat- és Növénykert, Kecskeméti Vadaskert, Miskolci Állatkert és Kultúrpark, Pécsi Állatkert, Tisza-tavi Ökocentrum (Poroszló), Szegedi Vadaspark, Tropicarium (Budapest), Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark (Veszprém)

JEGYÁR: Budapesten: felnőtt2500 Ft(kombinált:3300 Ft) gyerek1800 Ft(kombinált:2200 Ft)

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.