Mínusz egy

A Sziget előtti utolsó nap már a Sziget első napja: bemelegítésként olyankor nézheti-hallgathatja meg a többséget alkotó sok ezer külföldi látogató a magyar zene valamelyik reprezentánsát. Az idei koncert szomorú oka: Bódi (Cipő) László halála.

Azt hiszem, a Republic előbb-utóbb amúgy is mínusz első napi fellépő lett volna. A magyarok nagyon sokan eljönnének rá, most pedig különösen fontos lett, hogy ezzel is megemlékezzenek a januárban elhunyt Cipőről.

Gondoltam volna, hogy sokan szívesen elénekelnek egyet-kettőt a dalaiból, de azért az meglepetés, milyen illusztris gárda fog fellépni: Balázsovits Edit, Bikini, Bródy János, ByeAlex, Charlie, Compact Disco, Első Emelet, Fenyő Miklós, Gerendás Péter, Halász Judit, Hooligans, Jávori Fegya, Keresztes Ildikó, Koncz Zsuzsa, Magna Cum Laude, Mahó Andrea, Müller Péter Sziámi, Nagy Feró, Nemadomfel, Omega, Pál Utcai Fiúk, Republic, Tolcsvay László, United.

Amiből következik, hogy megvan az ő és megvan a Sziget respektje is. Nagyjából egyszerre tűntek föl (a Republic első lemeze, az Indul a mandula 1990-ben jelent meg, az első Diákszigetet 1993-ban rendezték.) És egyelőre úgy látszik, népszerűségük is párhuzamosan ível felfelé.

Sokan ismerték, szerették, mások csak hallgatták, dúdolták a számait, tudták róla, hogy már gimnazistaként volt együttese, a Cipőfűző (innen a neve is), mégsem tudható, mit tartott igazán az életről. Ungváron született, akkor még szovjet, ma ukrajnai területen. Temetésén eljátszották a Szovjetunió himnuszát. Sokan biztosan furcsállják, de neki fontos volt. Érdemes ezen is elgondolkodni. Mennyire nem egyszerű felfogni, miből áll össze a másik ember élete.

I!

08. 05.

HELYSZÍN: Sziget (Budapest III., Hajógyárisziget)

CÍM: „... Őrizz engem ezen a világon!” - Cipő-emlékkoncert Sziget mínusz egyedik nap

JEGYÁR: Elővét:4900 Ft Helyszínen:5900 FtOttalvósoknak grátisz.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.