Átlag fölé

Latin kifejezés, jelentése: nagy dicsérettel. A magyar főiskolákon és egyetemeken az a jelesre teljesített diploma, amelynek megszerzése alatt a hallgató összes osztályzata ötös. Olyanok kapják ezt a kitüntetést oklevelük mellé, akik képesek folyamatosan magas szinten az elvárásoknak megfelelni. Nem csak az átlagot hozzák. Nem kockázatos egy zenekart így elnevezni?

Ha az idő igazolja a névválasztást, akkor nem. Az 1999-ben alakult négytagú Magna Cum Laude csak majdnem tízévnyi ismeretlenség után, 2006-os Minden állomás című lemezével vált országos szinten híressé, akkor azonban viharos gyorsasággal széles és kitartó tábort gyűjtött maga mellé. A nyáresti bulikon azóta is egy emberként harsogják a mulatozók a Pálinka dalt, majd a lendület csillapodtával, egymásba karolva, szomorkásan dúdolgatják a Vidéki sanzont.

Az MCL a könnyed, lágy popzenét kombinálja szinte költeményszámba menő szövegekkel. És épp ez a sikere titka: az, hogy senkinek nem lehet oka panaszra, ha a Magna Cum Laude CD-jét teszi be a lejátszóba. Ha valaki szeret mélyebbre ásni egy dalban, kap gondolkoznivalót, aki pedig nem akar az életről vagy a szerelemről elmélkedni, csak a zene élvezetére vágyik, szintén hozzájut a könnyen emészthető és fejben tartható dallamokhoz.

Idei nagykoncertjét az együttes augusztus 2-án a Budapest Parkban tartja. A repertoárban nemcsak régi slágerek, hanem új szerzemények is sorakoznak, és a legújabb videoklipet is levetítik, amelyet a Köszönet című dalhoz készített el. A nagykoncert kivételesen került át a téli szezonból a nyárba, de jobb is ez így. Elvégre a Magna Cum Laude maga a nyár: borgőzös esték, szerelmi lángolások és csalódások, baráti összeröffenések, utazás, átértékelések bánat- és örömzenéje.

I!

08. 02.

KEZDÉS: 20.00

HELYSZÍN: Budapest Park (Budapest IX., Soroksári út 60.)

JEGYÁR: Elővételben: 3000 Ft. Helyszínen: 3490 Ft

 

HALLGATNI VALÓ

1 KROKODILOES

A Harvard Egyetem kiváló férfikórusa minden túlzás nélkül világhírű, amely jóformán egész évben világ körüli turnén van abból a célból, hogy jótékonysági célokra adományokat gyűjtsön koncertjeivel. A The Harvard Club of Hungary és a Csodalámpás Alapítvány jótékonysági koncertje az A38-on július 30-án este fél 9-kor.

BELÉPÉS: ingyenes

2 MESÉK RÓLAM ÉS RÓLAD

Hernádi Judit koncertjén vendég Heilig Gábor és a Good Afternoon zenekar a Fővárosi Állat- és Növénykertben július 31-én este fél 9-kor.

JEGYÁR: 3500 Ft

3 JAN GARBAREK GROUP FEATURING TRILOK GURTU

A világ egyik legjobb szaxofonistája, a norvég Jan Garbarek és az egyik legjobb percussion-zenész, az indiai Trilok Gurtu közös produkciója igazi örömzenét, világzenei csemegét ígér a fertődi Esterházy-kastélyban augusztus 2-án este fél 9-kor.

JEGYÁR: 10 000 Ft

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.