Művész kerestetik

A közép- és kelet-európai régió 23 országából várják kreatív vizuális művészek jelentkezését az idén tizenkettedik alkalommal meghirdetett Henkel Art.Award művészeti pályázatra.

A Henkel Central Eastern Europe (Henkel CEE) által kiírt, valamint a KulturKontakt Austria és a bécsi Museum of Modern Art (Museum der Modernen Kunst Stiftung Ludwig Wien) által is támogatott pályázat díjának összértéke 35 ezer euró. A győztesnek a 7000 eurós fődíj mellett lehetősége nyílik arra, hogy műveiből saját kiállítást rendezzen hazájában, illetve a bécsi múzeumban.

A Henkel Art.Award nemzetközi zsűrije a festészet, grafika, fotó, videó, valamint az installáció területéről benyújtott pályaművekben a kiemelkedő és innovatív gondolatokat keresi és díjazza. A pályázat jelentőségét bizonyítja, hogy tavaly közel 870 fiatal jelentkezett Kelet-Közép-Európa országaiból, és az elmúlt évek pályázói közül több művészt is meghívtak a későbbiekben nemzetközi kiállításokra. A Henkel Art.Award pályázatán több magyar művész is szép eredményeket ért el: 2007-ben Domán Rajmund a fődíjat hozta haza Bécsből a kotyoGO fantázianevű hordozható kávéfőzőjével, míg 2010-ben installáció kategóriában Hory Gergely került a legjobb öt közé.

A beküldött pályamunkákat – a korábbi évekhez hasonlóan – először hazai művészekből és szakértőkből álló zsűri bírálja el, és választja ki azt az egy művészt, aki a nemzetközi mezőnybe jut. Ezt követően szakemberekből álló nemzetközi zsűri jelöl öt művészt a Henkel Art.Award 2013 díjra. A pályázati anyagok beadási határideje: 2013. június 7.

INFÓ: henkel.hu

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.