Áron barátai

Áronnak több mint ezer barátja van. A kétéves kisfiú másfél hónap alatt tett szert ennyi ismerősre, pontosabban jóakaróra, akik mindannyian pénzt is küldtek neki, azaz a szüleinek, hogy lehetővé tegyék a számára elkerülhetetlen párizsi agyműtét kifizetését.

Áron érdekében 55 ezer eurót, azaz több mint 15 millió forintot adtak össze ismerősök és ismeretlenek. Ilyen sokan ilyen sok pénzt és ilyen rövid idő talán még sosem adtak össze Magyarországon. Fontos, hogy mindannyian magánemberként tették ezt. Áron édesapja, Katona László egyedül vágott bele a nagy feladatba: létrehozott egy saját oldalt a Facebookon október 20-án.

Röviden leírta, hogy fia súlyos fejlődési rendellenessége miatt egy nagyon bonyolult és veszélyes agyműtétre vár, amit a világ legjobb intézetében szeretnének megcsináltatni. Áronnak ez az egyetlen esélye arra, hogy valaha teljes életet élhessen, és ne épüljön le teljesen a gyógyszerekkel kezelhetetlen, folyamatosan jelentkező epilepsziás rohamok miatt.

A történetet szárnyára kapta a média. S a Facebook közönsége, ahol volt, hogy hetente százezer egyéni látogató olvasta az Áronnal kapcsolatos híreket, ahol helyi boltosok hirdettek akciókat Áron javára, volt tortaárverés, jótékonysági bazárszervezés, volt és lesz még jótékonysági koncert, miközben létrejött egy online aukciós oldal is. December 10-én megjelent a hír: összegyűlt az 55 ezer euró! Szinte hihetetlen – írták a szülők, akiknek kisfiukért zajló, több mint két éve tartó küzdelme még korántsem ért véget, de akik rengeteg erőt merítenek abból a sok-sok támogatóból, akik hozzájuk hasonlóan hisznek Áron gyógyulásában. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.