Jótékony meleg

Összesen egymillió forint értékben végeztek lakásfelújítási munkálatokat legutóbb három rászoruló családnak a Habitat for Humanity Magyarország és az Erste Lakástakarék önkéntes csapatai. A felújítások következtében energiatakarékosabb, lakhatóbb otthonok jöttek létre.

A munkálatok mellé energiatakarékossági képzés is járt, így a családok a jövőben még tovább csökkenthetik a fűtésre, világításra fordított költségeiket.

A támogatott családokat a „Jövőt teremtünk!” elnevezésű program keretében választotta ki egy szakmai zsűri, többféle szempontot mérlegelve. Volt, akit barátai, és olyan is, akit unokája nevezett be. A kiválasztottak mindegyike képtelen volt saját erőből továbblépni, rossz állapotban lévő otthonát felújítani, emiatt ördögi körben élt: szerény jövedelméből rendkívül drágán tudta üzemeltetni korszerűtlen otthonát.

A program keretében összesen nyolc család lakáskörülményeinek javítására volt lehetőség, közülük hárman kapták az energiatakarékossági felújítási csomagot. A többieknél egyelőre részmunkálatokat finanszíroztak a támogatásból, például ablakcserét, padlásszigetelést, egy panellakásban élő sátoraljaújhelyi családnak meg a mozgássérült gyerek számára végeztek el akadálymentesítést az önkéntesek. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.